Thursday, May 27, 2010

Award dari Inche Syamil


Terima kasih pada Inche Syamil sebab bg sy award ni......(tiba-tiba rasa bangga! haha)

Beserta hadiah ini turut disediaka cenderahati berbentuk TAG...hoho..

1) Copy award nie kat blog korank.

sudah copy gune Snipping Tool

2) wat ucapan korang kpd pmberi award dan perasaan korank.

Gracias...toche2...arrigato...syukran...dan terima kasih! Saya rasa....gembira! hehe

3) jawab soalan2 tag nie;

1. Ape yang bermain di fikiran anda sekarang

Saya nak tidur...saya penat..tapi kat ofis lagi ni..hukhuk

2. Apakah nama samaran korang

Nama panggilan ke? Ramai orang panggil saya biha..but thanks to fara and kak ida, sekarang kawan2 praktikal saya panggil saya bibi @ b... hoho(saya terpaksa redha dengan panggilan tu sebab diorang memang tak makan saman)

3. Berikan 3 orang yang anda sayang

3 orang? Tak cukup korum da..ramai sangat..hoho

4. Panggilan untuk si dia

Boleh tak nak buat tak faham... 0_o

5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa

Novels please..............hehe

6. Blog mana yang korang suke visit n yang leh aku follow gak

rajin-rajin la jenguk blog list saya (^_^)

7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda

Ramainya...uhuh...

Anda yang sedang membaca! Kalau rajin buat la ye...

Sunday, May 23, 2010

Thoughts

"Let's go and sit down a fair way off," said Susan to Lucy. "I know what a horrid messy business that will be." Lucy shuddered and nodded. When they had down she said: "Such a horrible idea has come into my head, Su."

"What's that?"

"Wouldn't it be dreadful if some day, in our own world, at home, men started going wild inside, like the animals here, and still looked like men, so that you'd never know which were which?"

-from The Chronicles of Narnia-Prince Caspian by C.S. Lewis

Seems like we are living it now.

Thursday, May 20, 2010

Merindui Serikandi Bulan


video

Do you miss them like I did?

Come and check out the episodes here!

Sailormoon

(Disclaimer: they are not uploaded nor hosted by me)

I have a friend who previously named her blog as Ratusagi. Now that I remember Sailormoon's name is Usagi, I am busy checking out whether she is the real Sailormoon! HAHA~(senget)

Panik!

Minta maaf banyak-banyak kat tuan empunya badan.Tak niat pun nak aniaya kau. Tak sengaja. Dah engkau kecik sangat. Tapi, aku dapat pengajaran daripada apa yang berlaku pada kau. Kau panik, sebab tu kau ambil masa yang agak lama untuk bebaskan diri.


The keyword is not to panic.


Tapi kau kalut! Sebab tu kau tak nampak jalan kat tengah-tengah jubin tu.


Walauapapun, betul-betul minta maaf sebab tertutup kau dengan gelas. Since you're one little buddy, you'll be able to read this...right?


Owh….

Wednesday, May 19, 2010

Hujan lebat, petang. The weather is so cloudy.

(Kalau tak ada awan mana datang hujan kan?-senget)

Buka sliding door. Dongak ke langit sambil minum kopi susu panas. Heaven~~

Coffee + Milk : Caffeine + Tryptophan : Energizing + Calming

Aren't they perfect for each other? Wonder if I'll be the coffee or the milk...hehe